Κέικ Μελιού

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Τοποθετούμε σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ (10 x 30 εκ.) μια λαδόκολλα την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά, το ηλιέλαιο, 225 ml νερό (κρύο) και το μέλι.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι το αλεύρι να διαλυθεί. (το μείγμα θα είναι νερουλό)
  • Ρίχνουμε το μέιγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 35 λεπτά.
  • Αφαιρούμε απο το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 20 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα.
TOP